تزیین شله زرد برای ماه رمضان با شابلون ساده جذاب و رسپی بی نظیر
مدل سارافون جدید مانتویی و زنانه خانگی مجلسی
مدل سارافون مدل سارافون جدید مانتویی و زنانه خانگی مجلسی در سایت الی مگ.امیدواریم این مطلب از سایت مدل ما مورد توجه شما قرار گیرد. لباس های زنانه تنوع بسیار بالایی دارند و هر کدام …
مدل مانتو زنانه جدید زیبا شیک ساده با مدل های متفاوت و خاص
مدل مانتو زنانه جدید مدل مانتو زنانه جدید زیبا شیک ساده با مدل های متفاوت و خاص در سایت الی مگ. امیدواریم این مطلب از سایت مدل ما مورد توجه شما قرار گیرد. همگی …
مدل چیدمان منزل به سبک مدرن و لوکس همراه با نکات مهم و جدید
مدل چیدمان منزل به سبک مدرن مدل چیدمان منزل به سبک مدرن و لوکس همراه با نکات مهم و جدید در سایت الی مگ.امیدواریم این مطلب از سایت مدل ما مورد توجه شما قرار گیرد. …
تزیین شله زرد برای ماه رمضان
تزیین شله زرد برای ماه رمضان با شابلون ساده جذاب و رسپی بی نظیر در سایت الی مگ.امیدواریم این مطلب از سایت مدل ما مورد توجه شما قرار گیرد.
شله زرد غذایی ست که همه آن را با نذریهای مادربزرگشان به یاد دارند. این غذا علاوه بر طعم لذیذ و نوستالژیکی که برای ما ایرانیها دارد، خواص متعددی هم برای سلامتی دارد و با کمترین مواد اولیه در مدت زمان کوتاهی طبخ میشود.
برای پخت شله زرد برای چهار نفر به مواد زیر نیاز خواهید داشت: برنج نیم دانه ۱ فنجان /شکر ۲ فنجان/ زعفران دم کرده نصف فنجان/ آب سرد ۶ فنجان /گلاب ۱/۴ پیمانه/ پودر هل ۱/۴ قاشق چایخوری /کره ۵۰ گرم /دارچین به مقدار مورد نیاز/ خلال پسته به مقدار مورد نیاز.
پس از آمادهسازی مواد اولیه، برنج ایرانی نیم دانه را حدودا سه تا چهار ساعت قبل از پخت پاک کنید و در یک ظرف پر از آب بریزید تا خیس بخورد. سپس برنج را چندین مرتبه بشویید و داخل یک قابلمه بریزید. حدودا ۵ برابر حجم برنج باید روی آن آب بریزید.
سپس قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش بیاید. پس از به جوش آمدن شعله را کم کنید و اجازه دهید با حرارت پایین به مدت یک ساعت بپزد و کاملا باز شود. در مرحله بعدی شکر را به قابلمه اضافه کنید و مدام هم بزنید تا به صورت کامل در برنج حل شود.
سپس زعفران را به آن اضافه کنید. در صورتی که در این مرحله احساس کردید آب شله زرد کم است، میتوانید کم کم به آن آب جوش اضافه کنید تا به مقدار موردنظر برسد. توجه: در صورتی که قبل از اضافه کردن شکر به شله زرد به آن آب اضافه کنید، ممکن است پس از اضافه کردن شکر به شله زرد باعث رقیق شدن زیاد آن شوید.
به همین خاطر توصیه میشود حتما اضافه کردن آب را بعد از افزودن شکر امتحان کنید. بعد از اینکه مخلوط شکر و برنج به اندازه کافی پخت و به اصطلاح جا افتاد میتوانید آن را با گوشتکوب برقی خوب میکس کنید تا شله زرد یک دستی داشته باشید.
در ۱۵ دقیقه آخر پخت هم کمی خلال بادام به آن اضافه کنید و پیاپی هم بزنید تا به غلظت مطلوب برسد. در نهایت نیز گلاب، کره و پودر هل را اضافه کنید. در نهایت قابلمه را از روی حرارت بردارید و ۵ دقیقه به آن اجازه دهید تا از حرارت بیافتد. سپس آن را در ظرف موردنظر بریزید و با دارچین و خلال بادام یا پسته آن را تزئین کنید. پخت شله زرد حرفه ای شما تمام شد؛ نوش جان.
نکات کلیدی برای پخت شله زرد=برای اینکه شله زردتان آب نیندازد، اجازه دهید به خوبی و به صورت کامل دم بکشد. مقدار زعفران شما باید به اندازهای باشد که رنگ شله زرد کاملا نارنجی شود. در هنگام پخت از اضافه کردن برنج خودداری کنید چرا که باعث آب انداختن شله زرد شما میشود.
هر پیمانهای که برای برنج انتخاب میکنید باید از همان پیمانه برای اضافه کردن شکر و آب استفاده کنید. نسبت شکر به برنج ۱:۲ و نسبت آب به برنج ۱:۶ است. یعنی یک پیمانه برنج به دو پیمانه شکر و شش پیمانه آب نیاز دارد.
از آنجایی که پودر هل سیاه رنگ است و رنگ شله زرد را تغییر میدهد، بهتر است به جای استفاده مستقیم، از یکی از روشهای زیر برای اضافه کردن پودر هل به شله زرد خودتان استفاده کنید: پودر هل را داخل یک دستمال پارچهای بریزید و گره بزنید.
سپس آن را داخل یک لیوان قرار دهید و روی آن آبجوش بریزید. پس از دو ساعت دستمال پارچهای را از لیوان خارج کنید و به خوبی آن را فشار دهید تا آب داخل پارچه از آن خارج شود. مدتی به آن اجازه دهید تا پودر هل به خوبی ته نشین شود و زمان اضافه کردن هل، فقط آب روی دانههای تهنشین شده را به شله زرد اضافه کنید.
مقداری هل با پوست بردارید و پوست آنها را چاک دهید. سپس روی دانههای هل آب جوش بریزید و درب آن را ببنید. ظرف را روی حرارت بخار آب قرار دهید و حدودا نیم ساعت به آن وقت بدهید تا اسانس هل خارج شود. مخلوط را از صافی رد کنید یا هلهای آن را بگیرید و سپس آن را به شله زرد خودتان اضافه کنید.
پس از آنکه شله زرد را آماده کردید بلافاصله تزیین را شروع نکنید. شله زرد داغ حالت شلی بیشتری دارد. در چنین حالتی اگر از دارچین یا پودر نارگیل برای تزیین استفاده کنید پخش شده و کار شما خراب می شود.
پس برای تزیین کردن شله زرد کمی زودتر دست به کار شده و آن را زودتر بپزید. تا زمان کافی برای سرد شدن داشته باشد. البته لازم نیست شله زرد کاملا سرد شود. زیرا در برخی از روش های تزیین نباید شله زرد خیلی سرد باشد.
بعد از آنکه شله زرد به دمای مطلوب رسید می توانید زیباسازی آن را شروع کنید. برای تزیین شله زرد روش های متنوعی وجود دارد که شما می توانید به تناسب امکاناتی که در اختیار دارید یکی از آنها را انتخاب کنید.
البته ناگفته نماند تزیین کردن نیز مانند هر کار دیگری نیاز به تمرین و کسب مهارت دارد. بنابراین اگر در اولین تجربه ها نتیجه کار آنطور که انتظار داشتید نشد هرگز امید خود را از دست داده و آنقدر تمرین کنید تا به مهارت برسید.
یکی از وسایلی که می توان برای تزیین شله زرد استفاده کرد قالب های کیک و ژله است. مهم نیست جنس قالب فلزی، سیلیکون یا پلاستیک باشد. زیرا در هر صورت شله زرد به راحتی از آن جدا می شود. برای این منظور شله زرد را داخل قالب ریخته و در یخچال قرار می دهید.
می توانید از مخلوط بریلو بی رنگ و دارچین یا آب و دارچین غلیظ برای نشان دادن بهتر شکل درونی قالب استفاده کنید. در صورت انتخاب این تزیین بهتر است از طرز تهیه شله زرد قالبی استفاده کنید یا شله زرد را غلیظ تر از معمول درست کنید.