مدل سفره هفت سین + زیباترین ایده ها برای تزیین و چیدمان سفره هفت سین امسال
مدل مانتو جدید اینستاگرام شیک با مدل های متنوع زنانه و دخترانه
مدل مانتو جدید اینستاگرام مدل مانتو جدید اینستاگرام شیک با مدل های متنوع زنانه و دخترانه در سایت الی مگ.امیدواریم این مطلب از سایت مدل ما مورد توجه شما قرار گیرد. بهترین مدل های مانتوی …
مدل مانتو جلو بسته کلوش مجلسی و اسپرت خنک و جذاب
مدل مانتو جلو بسته کلوش مدل مانتو جلو بسته کلوش مجلسی و اسپرت خنک و جذاب در سایت الی مگ.امیدواریم این مطلب از سایت مدل ما مورد توجه شما قرار گیرد. استفاده از کفش …
مدل سارافون جدید ۱۴۰۲ + منتخب زیباترین سارافون های امسال از 50 مزون برتر ایران
مدل سارافون جدید ۱۴۰۲ مدل سارافون جدید ۱۴۰۲ + منتخب زیباترین سارافون های امسال از ۵۰ مزون برتر ایران در سایت الی مگ.امیدواریم این مطلب از سایت مدل ما مورد توجه شما قرار گیرد. …
مدل سفره هفت سین
مدل سفره هفت سین + زیباترین ایده ها برای تزیین و چیدمان سفره هفت سین امسال در سایت الی مگ.امیدواریم این مطلب از سایت مدل ما مورد توجه شما قرار گیرد.
در سنت و آیین های باستانی ایرانیان، برای هر جشن، سفره یا خوانی گسترده میشد که معمولاً از انواع خوراکی ها در چینش آنها استفاده میشده است. نوروز نیز یکی از برجسته ترین و کهن ترین جشن های ایرانیان بوده است که آداب و رسوم زیادی را در خود جای داده است.
یکی از مهمترین این رسوم برپایی سفره هفت سین است که این رسم همچنان میان ایرانیان، افغان ها، تاجیکی ها و دیگر فارسی زبانان دنیا برپا میشود. به گونه ای که چند روز یا چند ساعت مانده به تحویل سال، به آماده سازی سفره هفت سین میپردازند.
سفره هفت سین، سفرهای است که ایرانیان قبل از تحویل سال، دور آن می نشینند و دعای آغاز سال نو را با هم می خوانند. بعد از تحویل سال، خوراکی های آن را به نشانه مبارکی و خوشی، نوش جان می کنند.
در مورد پیشینه سفره هفت سین و چگونگی شکل گیری اولیه و تکامل آن تا به شکل امروزی روایات زیادی وجود دارد.برخی از منابع آورده اند که ایرانیان قبل از اسلام به ویژه دوره هخامنشی سفره «هفت چین» داشته اند. بدین گونه که در نوروز در هفت ظرف چینی غذا می گذاشتند که به آن هفت چین یا هفت چیدنی نیز می گفتند.
در برخی از منابع تاریخی آورده شده ایرانیان در قدیم سفره هفت شین داشته اند که به تدریج تغییر نام داده است. (شراب بعد از ورود اسلام به ایران و فرهنگ ایرانی، به دلیل باورهای اسلامی، جایش را به سرکه داده است و هفت شین به هفت سین تبدیل شده است.)
اجزای تشکیل دهنده سفره هفت شین شمع، شراب، شیرینی، شهد (عسل)، شمشاد، شربت و شقایق یا شاخه نبات، بودند. در زمان ساسانیان هفت شین رسم متداول مردم ایران شد و شمشاد در کنار بقیه شین های نوروزی، به نشانه سبزی و جاودانگی بر سر سفره قرار گرفت.
در برخی از روستاها نیز رسم هفت سینی برپا بوده است. بدین شکل که درون هفت سینی خوراکی های مختلف می گذارند. هفت سینی، بعدها و با گذشت زمان به صورت هفت سین درآمده است.علت هفتایی بودن سین های نوروزی را میتوان اعتقادات و باورهای ایرانیان دانست.
عدد هفت همواره در بین دیگر اعداد از جایگاه خاص و ویژه ای برخوردار بوده و مورد توجه اقوام مختلف جهان به ویژه اقوام شرقی قرار گرفته است. در زبان زرتشتی هفت به معنای امرداد است که به معنی زندگی و جاودانگی است.
به همین علت عدد هفت در میان ایرانیان از جایگاه ویژه ای برخوردار است. بنابراین در بیشتر آیین های باستانی به ویژه برای مفاهیم مثبت، خوش یمنی و فال نیک از این عدد استفاده شده است. به مانند: هفت رنگ رنگین کمان، هفت خان رستم و اسفندیار، هفت سین نوروز، هفت شهر عشق و سلوک مولوی و عطار، هفت اقلیم، هفت روز هفته، هفت فرشته، هفت شهر عشق در عرفان، هفت پیکر و … . عدد هفت در قرآن کریم و نزد مسلمانان نیز اهمیت دارد.
از عدد هفت در برخی از آیه ها و سوره های قرآن نام برده شده است. برای مثال، حج هفت مرحله دارد و نخستین قاریان نیز هفت نفر بوده اند.با نزدیک شدن به سال نو و آمدن نوروز، ایرانیان به رسم هر ساله، سفرهای پهن میکنند و هفت عنصر نمادین که با حرف سین آغاز شده باشد را بر روی سفره میگذارند.
اجزای اصلی هفت سین به طور سنتی شامل سبزه، سنجد، سیر، سمنو، سیب، سرکه و سماق میباشد. توجه کنید که این عناصر، ویژگیهای مشترکی دارند. نمیتوان هر چیزی که با حرف سین شروع شده باشد را بر سر سفره گذاشت.
عناصر اصلی هفت سین باید دارای ویژگی های زیر باشند! ۱- باید دارای نام پارسی باشند. ۲- باید با حرف سین آغاز شوند. ۳- نباید از اسامی مرکب مثل سیب زمینی یا سبزی پلو باشند. ۴- باید قابل خوردن باشند. ۵- باید ریشه گیاهی داشته باشند.
اگر به سفره هفت سین نگاه کنید متوجه میشوید که داخل آن ممکن است خوراکی هایی باشند که با سین شروع نمیشوند مانند تخم مرغ رنگی. شاید هم برخی سین ها خوراکی نباشند مثل سکه. برخی مواقع هم ممکن است تعداد سین های سفره شما از هفت تا بیشتر شود.
طبق ویژگی هایی که باید سین های هفت سین داشته باشند و در بالا گفته شد، میتوان عناصر اصلی هفت سین را این گونه نام برد؛ سیر، سنجد، سرکه، سماق، سمنو، سبزه و سیب. البته در برخی مناطق بجای سبزه از سنبل استفاده میشود.
امروزه معمولاً ایرانیان درون سفره هفت سین، سکه هم میگذارند. حتی در برخی مناطق از سماور هم برای سفره هفت سین استفاده میکنند. از دیگر وسایل و خوراکی هایی که بر سر سفره میگذارند، میتوان به آیینه، قرآن یا دیوان حافظ و یا شاهنامه، ماهی، تخم مرغ رنگ شده، شمع، انار و انواع شیرینی مانند نان برنجی و نخودچی نام برد.
سبزه را میتوان زیباترین نماد سفره هفت سین خواند. نمادی از سر سبزی، برکت، روزی و نشاط است. سبزه را در سفره هفت سین به نشانه پیوند میان بشریت و طبیعت می گذارند. ایرانیان معتقدند که وجود سبزه در سفره هفتسین، باعث شادابی و نشاط در طول سال میگردد.
سنجد را نماد دو عنصر میخوانند. برخی سنجد را نماد سنجیده عمل کردن و گرایش به عقلانیت میدانند. و معتقدند که سنجد را به این نیت در سفره هفت سین می گذارند تا هر کسی با خودش عهد ببندد که با آغاز سال جدید هر کاری را سنجیده انجام دهد. همچنین برخی دیگر سنجد را نماد فرزانگی و زایش میدانند.
این عقیده بیشتر در میان مردم رواج دارد. سنجد میوهای است که وقتی بارور میشود و بویش در فضا پراکنده میشود، باعث پرورش قوای احساسی آدمی است. به همین دلیل برخی بر این باورند که سنجدی که سر سفره هفت سین گذاشته میشود، نماد عشق انسانها به یکدیگر نیز است. بنابراین آن را به منظور افزایش علاقه در بین اعضای خانواده، در سفره هفت سین قرار می دهند.